Nadaljevalni tečaj

Lingula_francoscina_vaje

Kateri tečaj francoščine izbrati?

Tečaj francoščine ni vedno enostavno izbrati, saj moramo dobro poznati svoje želje, potrebe in znanje, na drugi strani pa tudi ponudbo. Ponudba tečajev francoščine je zelo raznolika: od tečajev splošnega jezika do tečajev poslovnega oziroma strokovnega jezika; od običajne intenzivnosti do super intenzivnosti; od individualne do skupinske oblike, v živo ali v spletni učilnici.

Poslovni jezik ali jezik stroke

Vsakdo, ki tuji jezik uporablja pri svojem poklicu, na določeni stopnji znanja opazi, da se na tečajih splošnega jezika ne uči besedišča in struktur, ki jih potrebuje v svojem poklicnem življenju pri ustni ali pisni komunikaciji s poslovnimi partnerji ali z drugimi strokovnjaki na področjih, kot so zdravstvena nega, medicina, strojništvo, elektrotehnika ipd. V takem primeru so prava rešitev tečaji poslovnega jezika ali tečaji strokovnega jezika, pri čemer so slednji specializirani za posamezno stroko.

Tečaje lahko kombinirate

Če že obvladate osnove tujega jezika, se lahko poslovni jezik ali jezik stroke učite tudi samostojno v obliki e-tečaja. Tako lahko opravite tudi dva tečaja francoščine hkrati, saj sočasno obiskujete tečaj splošnega jezika in se samostojno učite še poslovni oziroma strokovni jezik. Tako lahko prihranite čas in denar, kar dandanes ni zanemarljivo.