O Franciji

Francija ali s polnim uradnim imenom Francoska republika je po površini, ki obsega 551.695 km²,  največja zahodnoevropska država in hkrati tretja največja država v Evropi (za Rusijo in Ukrajino). Preberite si še nekaj drugih zanimivosti o Franciji, kot so njeni osnovni podatki, zakaj je Francija tako povezana s športom in zakaj so Francozi vedno lepo oblečeni.

Francija in nacionalni parki

V visokogorskem parku Vanoise lahko med številnimi živalskimi vrstami najdemo tudi alpskega kozoroga, ki večino leta preživi nad gozdno mejo. Preberite več.

 

Francija in očarljivi francoski kraji

Ko boste vstopili v vasico Beuvron-en-Auge v Normandiji, se vam bo zazdelo, da ste se znašli v pravljici. Preberite več.

 

Gradovi reke Loare

Dolina Loare, najdaljše francoske reke, je poznana prav po številnih gradovih, dvorcih in trdnjavah, ki so jih v srednjem veku. Preberite več.

 

Korzika – francoski sredozemski biser

Za tiste, ki so željni adrenalina in vodnih poti, bo prava stvar soteskanje, saj ima Korzika številne reke in jezera, ki so zelo čisti in se v njih lahko tudi kopate. Preberite več.

 

Mont Saint-Michel – plavajoče mesto

Mont Saint-Michel ima le 44 prebivalcev, njihovo glavno opravilo pa je skrb za množice turistov, ki se zgrinjajo k njim. Tako peščica ljudi skrbi za več kot tri milijone gostov na leto. Preberite več.

 

Nekaj osnovnih podatkov o Franciji

Francija je po površini največja zahodnoevropska država in hkrati tretja največja država v Evropi (za Rusijo in Ukrajino). Preberite več.

 

Nenavadna imena francoskih krajev

V severozahodnem delu Francije leži mestece z zelo nenavadnim imenom Trécon, kar dobesedno pomeni »velik idiot« oz. nekdo, ki je zelo neumen. Preberite več.

 

Renesančni dvorec Chantilly

Dvorec je obdan s čudovitimi vrtovi, ki jih je v slogu francoskega vrta oblikoval glavni vrtnar kralja Ludvika XIV. Preberite več.

 

Strasbourg – biser Alzacije

Značilne so hiše, grajene po enem od najstarejših načinov skeletne gradnje. Gre za leseno konstrukcijo, prazni prostori pa so zapolnjeni z različnimi naravnimi materiali. Preberite več.

 

Zakleti francoski gradovi

Kot vsaka država s tako velikim številom zgodovinskih gradov in dvorcev ima tudi Francija kar nekaj takih, za katere se verjame, da so zakleti in v njih straši. Preberite več.


Leave a Reply

Your email address will not be published.