O Franciji

Francija ali s polnim uradnim imenom Francoska republika je po površini, ki obsega 551.695 km²,  največja zahodnoevropska država in hkrati tretja največja država v Evropi (za Rusijo in Ukrajino). Preberite si še nekaj drugih zanimivosti o Franciji, kot so njeni osnovni podatki, zakaj je Francija tako povezana s športom in zakaj so Francozi vedno lepo oblečeni.

Francija in nacionalni parki

V visokogorskem parku Vanoise lahko med številnimi živalskimi vrstami najdemo tudi alpskega kozoroga, ki večino leta preživi nad gozdno mejo. Preberite več.

 

Francija in očarljivi francoski kraji

Ko boste vstopili v vasico Beuvron-en-Auge v Normandiji, se vam bo zazdelo, da ste se znašli v pravljici. Preberite več.

 

Francoski šik

Najbrž bi kjerkoli drugje na svetu težko srečali toliko urejenih in lepo oblečenih ljudi kot v Franciji. Tako moški kot ženske veliko pozornosti namenjajo svoji zunanjosti. Preberite več.

 

Gradovi reke Loare

Dolina Loare, najdaljše francoske reke, je poznana prav po številnih gradovih, dvorcih in trdnjavah, ki so jih v srednjem veku. Preberite več.

 

Korzika – francoski sredozemski biser

Za tiste, ki so željni adrenalina in vodnih poti, bo prava stvar soteskanje, saj ima Korzika številne reke in jezera, ki so zelo čisti in se v njih lahko tudi kopate. Preberite več.

 

Najuspešnejša športna nacija na svetu

Velik del družbenega življenja v Franciji je že skozi dolgo zgodovino povezan s športom. Tako kot v večini držav razvitega sveta je na prvem mestu nogomet, sledijo kolesarstvo … Preberite več.

 

Nekaj osnovnih podatkov o Franciji

Francija je po površini največja zahodnoevropska država in hkrati tretja največja država v Evropi (za Rusijo in Ukrajino). Preberite več.

 

Nenavadna imena francoskih krajev

V severozahodnem delu Francije leži mestece z zelo nenavadnim imenom Trécon, kar dobesedno pomeni »velik idiot« oz. nekdo, ki je zelo neumen. Preberite več.

 

Renesančni dvorec Chantilly

Dvorec je obdan s čudovitimi vrtovi, ki jih je v slogu francoskega vrta oblikoval glavni vrtnar kralja Ludvika XIV. Preberite več.

 

Zakleti francoski gradovi

Kot vsaka država s tako velikim številom zgodovinskih gradov in dvorcev ima tudi Francija kar nekaj takih, za katere se verjame, da so zakleti in v njih straši. Preberite več.


Leave a Reply

Your email address will not be published.