Francoščina – zanimivosti

Lingula_franscoscina_vajeBi poleg učenja francoščine radi izvedeli več tudi o Franciji, Francozih in francoski kulturi? Preberite katerega od člankov v rubriki Francoščina – zanimivosti in gotovo boste izvedeli kaj novega.

Ali veste, da sta imeli Francija in Slovenija skupnega cesarja Napoleona ter da bi Pariz kmalu ostal brez ene svojih največjih – Eifflovega stolpa? Ali pa, kaj imata skupnega Serge Gainsbourg in zeljnata glava?

Članki vam bodo v pomoč tudi pri spoznavanju Francozov – poznate morda faire la bise? Ali veste katerih kulinaričnih dobrot ne smete spregledati na svojem potovanju po Franciji? Seznam teh in kratek slovarček izrazov, ki vam bodo prav prišli pri naročanju hrane v gostilni najdete v članku Bon appétit!

Francoščina v Linguli je odlična priložnost za pogovor o najpogostejših vsakodnevnih situacijah. Učitelji francoščine vam bodo francoski jezik približali tudi s spoznavanjem francoskih običajev in dežele.

Francoščina

Ali ste vedeli, da je francoščina takoj za angleščino drugi jezik, ki se ga uči največ ljudi na svetu?
In to z razlogom … Preberite več.

 

O Franciji

Francija se razteza od Severnega morja do Sredozemlja in od reke Ren do Atlantskega oceana, meji pa na osem držav. Preberite več.

 

Pariz

Pariz začara vsakogar. Pariz je vse – najlepše, najbolj romantično, najbolj zanimivo in najbolj modno mesto, meka za umetnike in ne nazadnje mesto luči. Preberite več.

 

O Francozih

Nekdo je dejal, da bi bila Francija prečudovita dežela, če le ne bi v njej živeli Francozi. Stereotip o nesramnih in nadutih Francozih včasih res drži. Preberite več.

 

Francoska kulinarika

Pomemben del francoske kulture in načina življenja sta kuhanje in uživanje v hrani, francoska kuhinja pa slovi kot ena najbolj izbranih na svetu. Preberite več.

 

Francoska kultura in tradicija

Francija je raj za ljubitelje kulture. Dežela, kjer si lahko ogledate Mono Lizo, eno najveličastnejših palač v Versaillesu ali pa se prepustite bohemskemu Montmartru. Preberite več.

 

Francoska glasba

Kaj imajo skupnega Édith Piaf in ulični akrobati? Ali pa Jacques Brel in Paul Gauguin? Vse to in še več lahko preberete v rubriki o francoski glasbi. Preberite več.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *