Učenje francoščine

Ne bomo lagali – učenje francoščine ni mačji kašelj, saj sodi francoski jezik med zahtevnejše jezike. Kljub težavnosti pa se za učenje francoščine odloči veliko število ljubiteljev tega lepega jezika.
Razlogi za učenje francoščine se ne skrivajo le v njenem melodičnem zvenu ali navdušenju nad francosko kulturo, ampak so tudi povsem praktične narave – poslovni stiki, delo ali študij v tujini.

Ali ste vedeli, da je francoščina:

  • takoj za angleščino drugi jezik, ki se ga uči največ ljudi na svetu?
  • uradni jezik v 29 državah po vsem svetu?
  • administrativni jezik v različnih organizacijah in skupnostih – Evropska unija, Mednarodni olimpijski komite, Združeni narodi itd.

nasveti za učenjeNaj bodo vaši razlogi za učenje francoščine osebne ali praktične narave, prepričani smo, da boste v raznovrstni izbiri tečajev francoščine v Linguli našli pravega zase.

Učenje francoščine z izkušenimi profesorji jezika in izvirnimi govorci poteka na vseh ravneh: govorni, slušni, pisni in bralni, poudarek pa je seveda na pogovoru. V Linguli smo razvili učinkovit način poučevanja s preverjeno metodo »kartončkov«, s katero boste francoščino usvojili na sproščen in enostaven način.

Čas je za akcijo – kateri tečaj francoščine bi bil za vas najprimernejši?

Če ne veste, kateri jezikovni tečaj bi bil za vas najprimernejši, nas pokličite na 01 541 00 33 oz. 040 544 544 ali pa nam pišite na e-naslov info@lingula.si. Dogovorili se bomo za brezplačen svetovalni pogovor in skupaj izbrali najustreznejši program ter urnik jezikovnega tečaja.

5 razlogov za učenje francoščine

Predstavljajte si, da bi si lahko ob večerji v francoščini izbrali odlično francosko vino ali na živahnih ulicah Pariza vprašali za smer do najboljše pekarne s svežimi croissantiPreberite več.

 

5 zlatih pravil za učenje francoščine

Vaje delajte na glas. Stavek vizualizirajte, to pomeni, da si zamislite situacijo, o kateri govorite, oziroma stavek, v katerega vstavljate besede. … Preberite več.

 

7 zmot o učenju francoščine in drugih tujih jezikov

Tudi vi, mislite, da se odrasli ne učimo tako hitro kot otroci, da niste nadarjeni za jezike in da je učenje besed na pamet najpomembnejše? Preberite več.

 

Ça va? Ça va.

»Ça va« lahko izraža veselje, navdušenje, radoživost, lahko pa tudi nejevoljnost, nezainteresiranost, žalost … Preberite več.

 

Francoščina in kolesarjenje

Poznate frazo pédaler avec les oreilles? Dobesedno pomeni, da oseba kolesari z ušesi, in se uporablja za opis kolesarjenja brez kakršnekoli tehnike ali stila. Preberite več.

 

Francoščina in nenavadne francoske žaljivke

Francoska beseda lavette pomeni kuhinjsko krpo, v prenesenem pomenu pa lahko s tem izrazom koga tudi užalimo, saj pomeni tudi osebo, ki je brez energije in poguma. Preberite več.

 

Francoščina in zanimivi slengovski izrazi

Glagol bouffer pomeni napihniti ali povečati velikost, v francoskem slengu pa je pogosta zamenjava za glagol jesti. Tako se tudi bouffe uporablja kot druga beseda za hrano. Preberite več.

 

Francoščina na letališču

Čeprav danes večina osebja na letališčih govori angleško, se boste morda včasih znašli v zagati, ki bi jo lahko rešili že z eno samo francosko frazo. Preberite več.

 

Kako premagati ovire pri učenju francoščine?

Pogosto se zgodi, da se ne počutimo dovolj sposobni za pogovor v francoščini, strah nas je, postanemo nervozni in včasih zato tudi pozabljamo besede. Kako to premagati? Preberite več.

 

Kako se poslavljajo Francozi?

Salut je zelo sproščen pozdrav, ki ga lahko uporabimo, ko kam pridemo ali ko odhajamo. Razširjen je med prijatelji in vrstniki, kot poslovilno frazo pa bi ga lahko prevedli s »čao«. Preberite več.

 

Kako vam lahko koristi učenje francoščine?

Samo v Evropi je francoščina uradni jezik v petih državah, napovedi pa kažejo, da bo do leta 2025 postala celo jezik z največjim številom maternih govorcev v Evropi. Preberite več.

 

Najpogostejše ovire pri učenju francoščine

Mnogi se odločajo za nove tehnologije pri učenju francoščine. Na voljo so različne aplikacije na mobilnih telefonih, računalniški programi in e-tečaji … Preberite več.

 

Nasveti za učenje francoščine

V učenje vključite še druge metode – glejte filme, poslušajte radijske postaje in francosko glasbo ter si poskušajte zapomniti besedilo pesmi. Preberite več.

 

Novoletna voščila v francoščini

»Meilleurs voeux ! Je te souhaite une très bonne année 2016, pleine de bonheur, de joie et de belles surprises.« Poznate novoletna voščila v francoščini? Preberite več.

 

Pozabite na klasično učenje slovnice!

Jezik se najlaže in najhitreje naučite prek pogovora in prav vsako slovnično strukturo se da naučiti po tej poti. Preberite več.

 

Učenje francoščine z zaslužkom

Predstavljamo vam nekaj možnosti za potovanje, na katerem se lahko dodobra spoznate s kulturo, običaji in pristnim življenjem domačinov ter se hkrati naučite francosko. Preberite več.


Leave a Reply

Your email address will not be published.