Francoščina – vaje

Za utrjevanje francoskega jezika

Čeprav francoščina sodi med zahtevnejše jezike, naj vas to ne odvrne od učenja. Ko enkrat spregovorite v francoskem jeziku, je občutek izjemen in neskončno boste uživali v zvenu tega mehkega in ritmičnega jezika.

Na tečajih francoščine v Linguli največ pozornosti posvečamo pogovoru in prek njega uvedemo tudi slovnico.  Ker pa šele vaja dela mojstra, smo za vas v rubriki Francoščina – vaje pripravili nekaj interaktivnih vaj. Z njimi boste znanje francoščine lahko utrjevali sami. Da bo samostojno učenje čim bolj enostavno, vaje iz francoščine najprej uvede kratka razlaga slovničnih pravil, pojasnjena s primeri v francoščini, ki jim sledijo praktične vaje iz francoskega jezika.

Francoščina – slovnica

Slovnične razlage pogosto uporabljenih slovničnih struktur v francoščini so namenjene tistim, ki francosko znate in bi radi le malce osvežili pozabljena pravila. Preberite si, kako v francoščini tvorimo pretekli in predpretekli čas, kdaj uporabljamo velelnik, kaj so homonimi in zakaj je naglasno znamenje tako pomembno.

Najpogostejše napake v francoščini

Da bo vaše učenje francoščine še lažje, smo zbrali tudi nekaj najpogostejših napak, ki jih delamo v francoskem jeziku, na primer člene v francoščini ter glagola aller in venir.

Francoščina – izgovorjava

Pripravili smo nekaj nasvetov, s pomočjo katerih lahko izboljšate svojo izgovorjavo v francoščini. In če vam kdaj ne bo šlo, nikar ne odnehajte –  saj veste, nihče ne osvoji znanja čez noč!

Ne pozabite na pogovor v francoščini

Ne gre pa brez najpomembnejšega – pogovora v francoskem jeziku, praktične uporabe jezika. Če za pogovor ni priložnosti, vam ne preostane drugega kot da svojo jezikovno kondicijo ohranjate z udeležbo na tečajih francoščine, poslušanjem francoskih oddaj, branjem revij, knjig … Na hitro lahko svoje znanje francoščine obnovite na mini osvežitvenih tečajih; tisti, ki nimate časa za obiskovanje tečaja v živo, pa se lahko odločite za e-učenje francoščine.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *