Kako vam lahko koristi učenje francoščine?

Govoriti francosko je želja mnogih, a veliko se jih še pred začetkom ustraši »težavnejših poglavij« pri učenju tega romanskega jezika. Branje in zapisovanje jezika, ki v pisavi ne sledi izgovoru, ali nosniki morda res niso nekaj najlažjega, vendar obstaja ogromno razlogov, zakaj se je s tem vredno spopasti. In sploh ni tako težko!

Francoščina vam lahko prinese službo v mednarodnem podjetju

V današnjem globaliziranem svetu velja pravilo »več jezikov znaš, več veljaš«. V mednarodnih podjetjih je znanje tujih jezikov obvezno, pogosto pa tudi domači delodajalci priznavajo, da raje zaposlijo človeka, ki govori več jezikov.

Tako delodajalci v prvi vrsti zahtevajo, da zaposleni znajo angleščino, a je zlasti v Evropi zelo zaželena tudi francoščina. Ob tem je treba upoštevati, da je francoščina uradni jezik številnih mednarodnih organizacij in podjetij, kot so NATO, Združeni narodi, Rdeči križ in Evropski svet, Mednarodna avtomobilistična zveza, Mednarodna kolesarska zveza in druge. Znanje francoščine vam lahko pri iskanju zaposlitve da tisto prednost, ki jo potrebujete pred ostalimi kandidati, ki morda govorijo le angleško.

Sporazumevanje na vseh celinah

Lingula_ucenje_francoscine_odrasli

Učenje francoščine vas lahko popelje po vsem svetu, saj je ta jezik bolj razširjen, kot morda mislite. Samo v Evropi je francoščina uradni jezik v petih državah, napovedi pa kažejo, da bo do leta 2025 postala celo jezik z največjim številom maternih govorcev v Evropi. V svetu je francoščina uradni jezik v skupno 29 državah in se govori na vseh celinah, razglašena pa je bila tudi za drugi najbolj vplivni jezik na svetu. En jezik, s katerim se lahko sporazumevamo na vseh celinah – kdo pravi, da se učenje francoščine ne splača?

Nov jezik – nove izkušnje

Ker učenje francoščine ni mogoče brez spoznavanja kulture in obratno, je to lahko odlična priložnost za učence. Učenje jezika nas tako spodbuja, da obiščemo nove kraje, o katerih se učimo, pokusimo nove jedi ali spoznavamo francoske običaje ter si zavrtimo kakšen francoski chanson. Z učenjem francoščine lahko izkusimo številne nove stvari in si tako širimo obzorja, s tem pa ubijemo dve muhi na en mah.

Jezik ljubezni

Učenje francoščine številne premami zato, ker velja francoščina za jezik ljubezni in zveni zelo romantično. Tudi to je odličen razlog, da se lotimo učenja, in odlična motivacija za dosego cilja, da bo tudi naša francoščina nekoč zvenela tako romantično kot tista, ki jo slišimo v pesmih ali poslušamo na televiziji.

Za dosego vašega cilja vas bomo na tečajih francoskega jezika vedno znova motivirali tudi Lingulini učitelji, ki bomo poskrbeli, da učenje francoščine učinkovito in zabavno. Če bi pred vpisom želeli preizkusiti našo metodo poučevanja, se dogovorite za obisk brezplačnih predstavitvenih ur, ki praviloma potekajo v juniju, septembru in februarju.