Razlogi za tečaj francoščine

Se že dolgo časa želite vpisati na tečaj francoščine, a vas je strah, ker naj bi bila francoščina zelo zahteven jezik za učenje? Naj vas to nikar ne ustavi! Francoščina morda res ni tako fonetičen jezik kot npr. nemščina in deluje precej težavna, a v resnici sploh ni tako zahtevna, kot se zdi na prvi pogled, z njenim znanjem pa lahko zagotovo več pridobite, kot izgubite.

Drugi najbolj priljubljeni jezik za učenje

Raziskave so pokazale, da je francoščina drugi najbolj priljubljeni jezik za učenje med ljudmi z vsega sveta. Tečaji francoščine so zato precej razširjeni, ljudje pa jih obiskujejo iz najrazličnejših razlogov – nekateri iz poslovnih, drugi iz turističnih, tretje privablja francoska kultura, veliko tečajnikov pa francoščina prepriča predvsem zaradi svojega privlačnega zvočnega vtisa.

Francoska izgovarjava pretežka?

Ni skrivnost, da se pri učenju francoščine včasih zaplete pri pisanju, predvsem pa pri izgovarjavi. Francoščina ni fonetičen jezik (fonetičen jezik je tisti, kjer zapis sledi izgovoru), kar tečajnikom povzroči kakšen siv las, a to ne pomeni, da se njene izgovarjave ne da naučiti. Tečaj francoščine je odlična priložnost za izboljšanje govorjene francoščine, saj učitelji skrbno popravljajo napake in dajejo napotke za boljšo izgovarjavo.

Zakaj je govorjena francoščina tako težko razumljiva?

Francozi so sicer še vedno počasnejši od Špancev, a vseeno govorijo hitro. In tudi ko govorijo počasneje, se njihove besede kar zlivajo druga v drugo, stavki pa kar tečejo. To lahko začetnikom pri učenju francoskega jezika pomeni izziv, a ta nikakor ni nepremagljiv. Tečaj francoščine se osredotoča tudi na slušno razumevanje, ki z vztrajnostjo in motivacijo ter podporo dobrih učiteljev kmalu ni več težava.

Francoščina koristna za učenje drugih jezikov

Dobra novica za tiste, ki že znajo angleško, mika pa jih tudi učenje francoskega jezika, je, da si lahko pri njem precej pomagajo z znanjem angleščine. Tri četrtine angleških besed naj bi namreč izvirale iz francoščine, kar učenje precej olajša. Tudi znanje francoščine je lahko koristno, če se želimo naučiti še katerega drugega romanskega jezika, saj so leksikalne in slovnične značilnosti med francoskim, španskim, italijanskim ali kakšnim drugim romanskim jezikom precej podobne.

Zato, da je učenje francoščine čim bolj zabavno, enostavno in seveda uspešno, na tečajih francoščine v Linguli poskrbijo izkušeni profesorji jezika in izvirni govorci, ki tečajnike s svojo energijo vedno znova motivirajo, da se radi vračajo, utrjujejo naučeno in na koncu tudi dosežejo svoje cilje.