Nasveti za učenje francoščine

Lingula_franscoscina_vajeNelson Mandela je nekoč rekel: »Govori s človekom v jeziku, ki ga razume, in ostal boš v njegovih mislih, govori njegov jezik in segel mu boš do srca.«

Ste že kdaj izgubili zaupanje v svoje znanje?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste po obisku jezikovnega tečaja odšli v tujino, pa vam je tuji jezik povzročil več preglavic, kot ste mislili, da vam jih bo? Mnogi namreč ob govorjenju tujega jezika z naravnimi govorci izgubijo zaupanje v svoje sicer dobro znanje, ki so ga pridobili na tečaju.

Več kot le učenje slovnice

  • Zato je ob tečaju francoščine dobro vključiti učenje francoščine tudi v svoja vsakdanja opravila; za vsak predmet, ki ga uporabite, se poskušajte spomniti tuje besede.
  • V učenje vključite še druge metode – glejte filme v francoščini, poslušajte radijske postaje v francoščini in francosko glasbo ter si poskušajte zapomniti besedilo pesmi. Tako boste mimogrede ulovili še kakšno novo frazo ali slovnično pravilo.
  • Prebirajte novice na francoskih spletnih straneh ali obiščite spletno klepetalnico ali forum, kjer lahko klepetate z naravnimi govorci ali drugimi učenci, ki se učijo tujega jezika.
  • V knjižnici si izposodite enostavne knjige, namenjene tistim, ki se učijo francosko. Knjige so lahko tudi otroške – cilj je, da vam je branje v sprostitev in da z njim obnavljate besedišče in slovnico.

V jezikovni šoli Lingula vas nežno popeljemo v svet francoščine. Z energičnimi učiteljicami je usvajanje francoščine prijetno in učinkovito. Tečaj francoščine je vedno poln smeha, pa čeprav je učenje intenzivno.