5 razlogov za učenje francoščine

Lingula_francoscina

1. Francoščina je eden izmed vodilnih svetovnih jezikov

Francoščino govori okoli 77 milijonov maternih govorcev na kar 5 celinah, je uradni jezik v 29 državah ter uradni in administrativni jezik v številnih skupnostih in organizacijah, kot so Evropska unija, Mednarodni olimpijski komite, Združeni narodi in Svetovna poštna zveza.

2. Učenje francoščine odpira vrata v svet

Bogata francoska zgodovina in kulturna zakladnica sta neizmeren vir za ljubitelje  umetnosti. Obseg francoske literature, likovne umetnosti, glasbe, filma je skoraj brez meja. Znanje francoščine vam približa svetovno literaturo, mojstre, kot so Camus, Balzac ali Flaubert, lahko spoznavate v izvirniku. Tudi francoski filmi veljajo za ene boljših v evropski kinematografiji. Kar 16 francoskih filmov se lahko pohvali z oskarjem in dvakrat toliko z nominacijo. Prav tako se učenje francoščine obrestuje pri obisku filmskega festivala v Cannesu.

3. Učenje francoščine za odkrivanje lepot tujih dežel

Za obisk tujih dežel ni potrebno znanje lokalnega jezika, vendar je izkušnja veliko pristnejša, če si lahko ob večerji v francoščini izberete odlično francosko vino ali na živahnih ulicah Pariza vprašate za smer do najboljše pekarne s svežimi croissanti. Znanje francoščine pa vam ne bo v pomoč le na potovanju po Franciji, s francoščino se lahko sporazumevate tudi v Švici, Quebecu v Kanadi in bolj eksotičnih krajih, kot je Francoska Polinezija.

4. Francoščina je čudovit izziv

V svetu je kar 370 milijonov govorcev francoščine kot tujega jezika, kar dokazuje, da se je lahko nauči vsakdo. Če govorite angleško ali kak romanski jezik, ki se je prav tako kot francoščina razvil na podlagi latinščine, ste vsaj pri usvajanju besedišča že na pol poti.

5. Francoščina je zabavna

Učenje francoščine je privlačno in zanimivo, saj se ne učite le jezika, temveč spoznavate tudi kulturne zanimivosti, kot so svetovno priznana francoska kulinarika, visoka moda, francoski šanson …