5 zlatih pravil za učenje francoščine

Poznate pet zlatih pravil za učenje francoščine?

Lingula_ucenje_francoscine_odrasli

1.

Nikoli se ne učite posameznih besed. Učite se njihove rabe v stavku. Tako usvojite besedišče in pravilno slovnično strukturo.

2.

Ponavljajte vztrajno. Naredite vajo po večkrat, če je treba, tudi dvajsetkrat, ker boste tako avtomatizirali uporabo.

3.

Vaje delajte na glas. Stavek vizualizirajte, to pomeni, da si zamislite situacijo, o kateri govorite, oziroma stavek, v katerega vstavljate besede. Zamislite si, da nekaj kupujete in potrebujete pomoč prodajalca, da želite z letališča priti do središča mesta, da po telefonu rezervirate sobo. Konkretna situacija kaže tudi konkretno potrebo po jeziku in tako si stavke zapomnite hitreje.

4.

Obkrožite se s tujim jezikom tudi po tečaju: berite v tujem jeziku, poslušajte čim več rojenih govorcev na radiu, televiziji ali internetu, pišite – na spletu se zagotovo najde kakšen forum, kjer lahko pišete v tujem jeziku …

5.

Ne mislite samo na slovnico, uporabite jo v govoru in pisno, ker temu jezik služi!

V Linguli vam z ekipo res dobrih predavateljev, preverjenimi programi in učinkovitim načinom jezikovnega treninga zagotavljamo, da boste svoj čas za učenje francoščine dobro izkoristili. Čas je za akcijo – če ne veste, kateri tečaj francoščine bi bil za vas najprimernejši, se dogovorite za svetovalni pogovor.