Učenje francoščine z zaslužkom

Kako lahko prepotujete ves svet, ne da bi zapravljali za bivanje in hrano, temveč zraven morda še kaj zaslužili? Predstavljamo vam nekaj možnosti za potovanje, na katerem ne le da privarčujete oziroma tudi nekaj malega zaslužite, ampak se lahko dodobra spoznate s kulturo, običaji in pristnim življenjem domačinov. Predvsem pa je to idealen način za učenje francoščine, saj vas ta obkroža 24 ur na dan.

Pobeg na podeželje

Če vam sejanje, pletje, žetev, molža, hranjenje živali, obiranje plodov in preostala kmečka opravila niso tuja, potem se lahko prek spletne strani WWWOOF prijavite za delo na organskih kmetijah po svetu. V zameno za štiri do šest ur  dela dnevno vam ponujajo hrano in bivanje, preostali čas pa izkoristite za raziskovanje dežele, spoznavanje lokalnih običajev in druženje z  domačini. Izbirate lahko med več kot 80 državami z vsega sveta. Odpotujete lahko za teden dni ali več mesecev.

Surfajte na kavču

Na spletni strani Couch surfing si lahko ogledate profile vaših potencialnih gostiteljev širom po svetu, ki vas za dan, dva ali več povabijo v svoj dom in ponudijo prenočišče. Prednost takšne vrste potovanja ni le denarni prihranek, ampak tudi pristen stik s kulturo dežele, kamor se odpravite, saj vam gostitelji z veseljem razkažejo svoje mesto in vas seznanijo s kuharskimi specialitetami – popolna priložnost za učenje francoščine.

Varuška pod enakimi pogoji

Če ste stari med 18 in 30 let in imate radi otroke, se lahko prijavite na Au Pair World, kjer se boste povezali z družinami po svetu. Ste vedeli, da izraz au pair izhaja prav iz francoščine in pomeni »pod enakimi pogoji«? V zameno za brezplačno hrano in stanovanje ter nekaj žepnine (v evropskih državah med 250 in 350 evri mesečno) pomaga pri varstvu otrok in lažjih gospodinjskih opravilih.

Prostovoljna pomoč

Na spletni strani Help X  se lahko prijavite za prostovoljno pomoč pri različnih delih v različnih delih sveta. Za nekaj uric dela na dan lahko brezplačno potujete okoli sveta, spoznavate nove dežele in sklepate nova poznanstva, s tem pa svoj čas namenite tudi za učenje francoščine. HelpX vam pomaga najti kmetije, ranče, motele, hostle ali celo jadrnice, kjer iščejo prostovoljno pomoč v zameno za prenočitev in hrano.

Če ste osvojili veščine, kot so surfanje, smučanje, plezanje, gorsko kolesarjenje, se lahko prijavite za inštruktorja na Adventure Work.

Varuška za dom

Obstaja več spletnih strani, na katerih lastniki hiš iščejo nekoga, ki bi pazil na njihov dom (house sitting), medtem ko gredo na potovanje. Dela lahko vključujejo skrb za vrt, domačo žival, vzdrževanje doma …

Izbira je velika, treba se je le odločiti, kaj vam najbolj ustreza in kako boste učenje francoščine povezali z delom in nabiranjem izkušenj. Za tekoče komuniciranje v francoskem jeziku pa pred potovanjem obiščite jezikovne tečaje na Linguli, kjer bomo poskrbeli, da boste z znanjem francoščine pustili dober vtis.