S pesmimi do dobre izgovorjave

Učenje francoščine je pogosto povezano z dvomom, kako izgovoriti določeno besedo. K pravilni izgovorjavi pripomore tudi poslušanje francoskih pesmi, gledanje francoskih filmov ali poslušanje novic v francoščini. Načinov za učenje je toliko kot ljudi, izberite tistega, ki vam je najbližji.

Vaja dela mojstra

Če nekdo popravi vašo izgovorjavo, tega ne jemljite kot slabo, temveč pravilno izgovorjeno besedo ponovite na glas vsaj 10-krat in jo  ponovno uporabite v stavku. Francoščina ima mnogo posebnosti, še posebej v izgovorjavi, a lahko se potolažite, da so posebnosti tudi v drugih jezikih. Učenje francoščine je kljub malce težji izgovorjavi lahko zelo zabavno in zanimivo.

Učenje s pomočjo pesmi

Le kdo ne pozna »francoskega vrabčka«, Edith Piaf, in njenih šansonov (la chanson – pesem). Za tiste, ki bi se želeli seznaniti še z drugimi velikimi francoskimi izvajalci prejšnjega stoletja, nekaj namigov v spodnjih povezavah. Ob poslušanju večine boste ugotovili, da ste si njihovo melodijo večkrat prepevali v mislih, morda boste zdaj dodali še besedilo.

Charles Trenet

Jacques Brel

Vanesa Paradis

France Gal

in nekaj novejšega:

Alizée

Zaz