Francoščina in top 5 luksuznih modnih revij

Tečaj francoščine ponuja hkrati s poglabljanjem znanja jezika in piljenjem izgovarjave tudi seznanjanje z aktualnim dogajanjem v Franciji ali na drugih francosko govorečih območjih. Poznate le chic à la française?

Francija in moda (la mode) gresta z roko v roki. Vsi poznamo zveneča francoska imena parfumov in visoke mode. Kje pa Francozinje najdejo modne nasvete in smernice? Predstavljamo vam top pet francoskih revij (la revue, le magazine) o luksuznem življenjskem slogu.

Madame Figaro – priloga časopisa Le Figaro

Modna priloga jutranje izdaje časopisa (le journal) Le Figaro, Madame Figaro, je začela izhajati leta 1980. Od takrat se revija osredotoča predvsem na bralke (la lectrice), zato v njej najdemo teme, kot so ženski modni trendi, lepotilni stili, dekor, umetnost, zabava in novice o slavnih. Z milijoni sledilk na Facebooku, Twitterju, Instagramu, Pinterestu in drugih družbenih omrežjih je Madame Figaro trdno zasidrana na seznamu ženskih luksuznih revij. Prelistajte jo.

L’officiel – revija za elito

Začetki te ženske revije segajo v leto 1921. Že od začetka se usmerja v luksuzni stil premožnih bralk. V njej obravnavajo modne trende, stilske novosti, oblačila, novice o znanih itd. Poleg tiskane izdaje ima revija tudi profile na mnogih družbenih omrežjih (les réseaux sociaux), kot so Facebook, Twitter in Instagram. Preberite revijo v francoščini.

Vogue Paris – svetovno znana revija

Tudi Vogue ima že stoletno tradicijo. Leta 1920 ga je začel izdajati Michel de Brunhoff, že od samega začetka pa ima velik uspeh. Podobno kot v preostalih revijah tudi v tej pišejo o življenjskem stilu (le mode de vie), kulturi, modi, modnih trendih in fotografiji. Tudi Vogue ima na družbenih omrežjih milijone sledilcev (l’abonné). Prelistajte revijo.

Luxury Style Magazine – mlada revija

To pa je ena od novejših revij, saj izhaja od leta 2012. V primerjavi s starejšimi znanimi izdajami je svoj uspeh (le succès) dosegla zelo hitro, število bralcev pa še vedno narašča. Tako prek tiskane izdaje kot prek družbenih omrežjih bralke obvešča o stilskih novostih, najbolj vročih modnih butikih  (le salon de la mode) itd. Več si preberite tu.

Elle

To ni le najbolj prodajana revija na svetu, ampak se o njej tudi veliko govori. Izhaja že od leta 1945, ko sta jo ustanovila Pierre Lazareff in Helen Gordon. Usmerjena je predvsem na življenjski stil, objavlja navdihujoče zgodbe, novice (les nouvelles) o znanih osebnostih, zadnje trende v modi in življenjske trende. Ima več kot pet milijonov sledilcev na Facebooku in po več milijonov tudi na drugih družbenih omrežjih. Preberite članek in se naučite novih francoskih besed.

Med prebiranjem člankov o zadnjih modnih trendih mimogrede utrdite še znanje francoščine. Tečaj francoščine v jezikovni šoli Lingula vključuje tako praktične pogovore kot tudi spoznavanje francoske kulture.

Imate vprašanja o tečaju francoščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.