Najpogostejše ovire pri učenju francoščine

Lingula_ucenje_francoscine

Pomanjkanje časa

Učenje francoščine je za mnoge kar trd oreh. Glavni razlog, zakaj mnogim ne uspe izboljšati znanja francoščine, je pomanjkanje časa. Obisk tečaja res zahteva čas in za mnoge je tudi tečaj, ki poteka le enkrat na teden, prevelika obremenitev.

Pretežko, ni občutka za jezik

Nekaterim se zdi, da nimajo občutka za jezik, da je slovnica pretežka, ne vedo, kako se učiti besedišče, ko je treba spregovoriti, kar zablokirajo …

Slabe izkušnje

Razlog za te težave in predsodke so najpogosteje slabe izkušnje z učenjem francoščine. Še vedno preveč pogosto nas francoščino učijo tako, da učitelj najprej razloži slovnico, nato tečajniki rešujejo vaje v učbeniku … Ni pogovora – vse z izgovorom, da bodo tečajniki govorili, ko bodo znali slovnico. To ne drži, na dobrem jezikovnem tečaju govorite od prve ure dalje.

Vsi govorijo angleško

Mnogim se zdi razširjenost angleškega jezika dober razlog za to, da se ne učijo francoščine, češ da že »skoraj vsak« govori angleško.

V Linguli se velikokrat srečujemo s posledicami takega razmišljanja, ko je tečajnik naenkrat postavljen pred dejstvo, da se mora francoščine naučiti v zelo kratkem času. Seveda je tudi to mogoče, a je časovna obremenitev takrat zelo velika.

E-učenje je rešitev, če ni časa za reden obisk tečaja

Mnogi se odločajo za nove tehnologije pri učenju francoščine. Na voljo so različne aplikacije na mobilnih telefonih, računalniški programi in e-tečaji …

A tudi pri e-tečaju je treba dobro izbrati, saj nakup za nekaj evrov pogosto pomeni stran vržen denar in – kar je še huje – slab program nas odvrne od nadaljnjega učenja francoščine ter pusti slab priokus.

Pri izbiri e-tečaja naj zato ne bo glavno merilo cena. V Linguli priporočamo res odlične 12-mesečne e-tečaje z izjemno bogato vsebino in odlično metodologijo, ki vas bodo navdušili. Omogočajo hkratno učenje več jezikov hkrati, vse do sedmih, čeprav se večina odloča za dva ali tri jezike. Ste že izbrali svoj naslednji tuji jezik?

Preberite še članek o tem, kako premagati ovire pri učenju francoščine.