O Francozih

Ali ste vedeli, da se od vas pričakuje, da boste račun poravnali sami, če Francoza povabite na večerjo ali le na kavo? Pripravili smo nekaj zanimivostih o Francozih, vse od stereotipov o Francozih, do nepomembnosti semaforjev v Franciji, slavnega poljubljanja na lice in predstavitve znanih Francozov.

Francoski humor

Zelo pomemben del francoskega humorja so karikature in satire, ki imajo v Franciji dolgo tradicijo. Poznate Les Guignols ali Charlie Hebdo? Preberite več.

 

Francozi

Stereotip o nesramnih in nadutih Francozih včasih res drži, a s pomočjo nekaj nasvetov si jih lahko ovijete okoli prsta. Preberite več.

 

Francozi in vzvišenost

Kar je boljše od povprečja, je visoko cenjeno; nič nenavadnega torej, da se je k boljšim izdelkom prilepil pridevnik »haut«, visok. Preberite več.

 

Nepomembnost semaforjev

V Franciji ima pešec vedno prav. V praksi to pomeni, da lahko prečka cesto, ko se mu zljubi … Preberite več.

 

Piknik po francosko

Francozi so nad pikniki navdušeni. Obvezna osnovna hrana takih dogodkov sta francoska bageta – la baguette in sir – la fromage. Preberite več.

 

Poznate faire la bise?

V čem je skrivnost poljubljanja na lice ali, kot »postopku« pravijo Francozi, faire la bise? La bise ni poljub, je pozdrav, je »živjo« in »adijo«. Preberite več.

 

Stereotipi o Francozih

Je res, da so Francozi zelo romantični in neverjetni ljubimci, ves čas jedo polže in žabe ter radi pijejo vino? Preberite si nekaj stereotipov o Francozih. Preberite več.

 

Vraževerni Francozi

Za Francoze pa imajo poseben pomen še nekatera druga števila, recimo 14. Zanje ima posebno zgodovinsko vrednost, saj je z njim zaznamovano življenje Henrika IV. (Henri IV). Preberite več.

 

Znani Francozi

Marija Antoinetta, Markiz de Sade, Coco Chanel, Serge Gainsbourg, Frédéric Auguste Bartholdi … je le nekaj znanih Francozov. Preberite več.


Leave a Reply

Your email address will not be published.