O Franciji

Francija ali s polnim uradnim imenom Francoska republika je po površini, ki obsega 551.695 km²,  največja zahodnoevropska država in hkrati tretja največja država v Evropi (za Rusijo in Ukrajino). Preberite si še nekaj drugih zanimivosti o Franciji, kot so njeni osnovni podatki, zakaj je Francija tako povezana s športom in zakaj so Francozi vedno lepo oblečeni.

Francoski šik

Najbrž bi kjerkoli drugje na svetu težko srečali toliko urejenih in lepo oblečenih ljudi kot v Franciji. Tako moški kot ženske veliko pozornosti namenjajo svoji zunanjosti. Preberite več.

 

Gradovi reke Loare

Dolina Loare, najdaljše francoske reke, je poznana prav po številnih gradovih, dvorcih in trdnjavah, ki so jih v srednjem veku. Preberite več.

 

Najuspešnejša športna nacija na svetu

Velik del družbenega življenja v Franciji je že skozi dolgo zgodovino povezan s športom. Tako kot v večini držav razvitega sveta je na prvem mestu nogomet, sledijo kolesarstvo … Preberite več.

 

Nekaj osnovnih podatkov o Franciji

Francija je po površini največja zahodnoevropska država in hkrati tretja največja država v Evropi (za Rusijo in Ukrajino). Preberite več.


Leave a Reply

Your email address will not be published.